57 km haastava maastopyöräreissu

Kun etsit haastavaa pyöräilyä Suomen upeimmissa tunturimaisemissa, on Hetta-Pallas maastopyöräreissu juurikin oikea tapa testata kuntoa yleistä fiilistelyä unohtamatta! Olisiko Hetta-Pallas maastopyöräreissu seuraava haaste sinulle ja seurueellesi? Matkan varrella noustaan tuntureiden huipuille, poljetaan kohti seuraavaa huippua ja fiilistellään hikipisarat selässä Lapin karun kaunista luontoa. Tämän opastetun maastopyöräreissun jälkeen saattaapi kroppa olla väsynyt, mieli virkeä ja sielu valmiina kohti uusia koitoksia!

Jos olet aiemmin vaeltanut tai juossut reitin, tiedät mitä odottaa; potenssiin 3. Maastopyörällä reitillä kulkiessa pääosin poljetaan, mutta pyörän kantamiseltakaan ei vältytä. Vaativimmat osuudet ovat kurut sekä kurunpohjat ja -seinämät, missä paikoitellen pyörä kannetaan hetki olalla. Hetta-Pallas järjestetään aina yksityisesti omalle porukalle, ja reitillä edetään osallistujien tason mukaisesti. On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on ennalta kokemusta vaativimmistakin maastoista, vaikka aina seurueen toivomaa tahtia etenemmekin!

Lisätietoja päivän kulusta ja reitistä

Tapaamme Levillä, mistä siirrymme autolla pari tuntia Hettaan, mistä suuntaamme reitille! Alkumatka Hetasta Pahakuruun asti taittuu joutuen. Pahakurusta eteenpäin päästäänkin sitten oikiasti ajamaan. Pahakurusta Hannukuruun on vaativahko pätkä, jonka jälkeen päästäänkin nautiskelemaan kuruista ja pitkästä Lumikeron noususta. Tässä vaiheessa saattaa jo vähän hapottaa, mutta haitanneeko tuo?

Saavuttuamme Pallakselle, huilaamme retken, jonka jälkeen suuntaamme autolla takaisin Leville (noin 1 h). Reitin pituus on yhteensä 57 km, ja polkemiseen onkin varattava koko päivä. Reissulla aikaa menee noin 12 tuntia (sisältäen kuljetukset Levi-Hetta + Pallas-Levi), josta pyöräilyn osuus on noin 8-10h. Toki joskus kuljemme tiukempaa tahtia, joskus taas saattaa vierähtää pidempi tovi.

Oppaana toimii Juuso Laitinen, kuntosali Aslakin liikkeen vetäjä ja vahvan maastopyöräily ja triathlon harrastuspohjan omistava yrittäjä Sirkasta, Kittilästä. Hyvä fiilis ja liikunnan riemu yhdistettynä paikalliseen reittituntemukseen kulkee Juuson mukana joka hetki. Eteenpäin mennään tavoitteellisesti, muttei liian vakavasti!

Hinta

175 €/ 1 hlö, kun mukana on 2 hlöä
150 €/ 1 hlö, kun mukana on 3 hlöä
112,50 €/ 1 hlö, kun mukana on 4 hlöä

Voit osallistua maastopyöräreissuun omalla maastopyörällä tai vuokrapyörällä. Pyörän + kypärän vuokra on 50 €. (Suosittelemme osallistumaan reissulle sähköttömällä maastopyörällä, sen ollessa kevyempi kuin esimerkiksi sähköpyörä.)

Yksityinen reissu omalle porukalle (2-4 henkilöä) sisältää 57 km opastetun maastopyöräreissun, yhteensä nousua vajaa 2000m, maastot ja reitit tuntevan paikallisoppaan), henkilö- ja pyöräkuljetukset Levi-Hetta ja Pallas-Levi, sopivasti hikeä ja haastetta, tunturifiilistä ja raitista ilmaa, snack (energiapatukka).

Lisätietoja

Huomioithan, että maastopyöräosuuden kesto vaihtelee sään, pyöräilyolosuhteiden ja ryhmän etenemisvauhdin mukaan. Ikäraja osallistumiselle on 18 vuotta. Aloituspaikka on Zero Pointin edessä Levillä. Sovittaessa nouto toki onnistuu toisaaltakin (lisäpalvelu). Otathan mahdollisia omia eväitä + juomaa mukaan, omien liikuntatottumustesi mukaisesti. Mitä tahansa kysymyksiä reissu herättääkään tai etsit toisenlaista opastettua maastopyöräretkeä, laitahan soitellen niin jutellaan! (p. 044 555 1309)

Huomioithan nämä

Extreme MTB Hetta-Pallas kesto on 8-10 h + kuljetukset (yhteensä noin 3 h). Minimi-ikäraja osallistumiselle on 18 v. Jokaisella osallistujalla tulee olla kypärä (pakollinen varuste) ja maastopyöräilyyn sopiva vaatetus. Tunturissa sää saattaa muuttua äkillisestikin, joten otathan vaihtovaatetta + lämmintä vaatetta mukaan. Esimerkiksi kevytuntuvatakki on hyväksi koettu lisävaruste yhtäkkisten säämuutosten varalta. Huolehdithan myös, että sinulla on lajiin sopiva vakuutus voimassa.

Kenelle Extreme MTB Hetta-Pallas sopii?

Vaativa Hetta-Pallas maastopyöräreissu sopii tavoitteellista liikuntaa harrastaville, jo maastopyöräkokemusta vaativimmistakin maastoissa omaaville yksityisille pienryhmille (2-4 hlöä). Reissulla edetään ryhmän kunto- ja taitotaso huomioiden ja taukoja pidetään tarpeen mukaan, tavoitteena saada aikaan kynsitulien sijasta kunnon liekit, mitä muistella jälkikäteen!

Kiinnostuitko? Olehan yhteydessä ja soittele Juusolle p. 044 555 1309, niin sovitaan sopiva päivä teidän porukalle!
Myös kevyempien maastopyöräreissujen järjestäminen onnistuu!